İktidar partisi öğrenci affı konusunda bir an önce karar vermeli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2008 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, üniversiteyle ilişkisi kesilen öğrencilerin okullarına dönmesini sağlayacak yasal düzenlemeyi çıkarma konusunda, AK Parti'nin bir an önce kararını vermesini istedi. Yazıcıoğlu, Türkiye'nin gündeminin bitmeyeceğine belirterek, "Öğrencilerin eğitime devam etmeleri başlı başına bir gündem maddesidir" dedi.

Yazıcıoğlu, Meclis Bahçesi'nde, üniversitelerle ilişkisi kesilen bir grup öğrenciyle görüştü. Yazıcıoğlu, öğrencilerin, çeşitli sebeplerle üniversitelerle ilişkilerinin kesildiğine işaret ederek, bu öğrencilere birkez daha imkan tanınmasını istediklerini belirtti. "Üniversitelerle ilişkisi kesilen öğrencilerin isteklerini af talebi olarak değil, eğitim talebi olarak değerlendirilmesi gerekir. Ben dağa çıkacağım demiyor, ben dağdan aşağı ineceğim demiyor. Devletle problemi var, kimseye zarar vermiş değil. Devlete, millete ve kamuya da zarar vermiş değil" diye konuştu.

Eğitim yapmak isteyen insanın önünü kesmeni vicdani olmadığını vurgulayan Yazıcıoğlu, üniversiteyle ilişkisi kesilen öğrencilerin eğitimine devam etmesini sağlayacak bir kanun teklifi olduğunu hatırlattı. Diğer partilerin de bu konuda önergeleri olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, görüş alınmak üzere yüksek öğretim kurumuna gittiğini, şu anda konunun komisyonda görüşüldüğünü belirtti. Yazıcıoğlu, konuyla ilgili olarak iktidar partisinin bir karar vermesi gerektiğine dikkat çekerek, "Grupları ile yaptığım görüşmede müsbet bakıyorlar. Doğru bir yaklaşım diyorlar. Net bir karar vermedikleri için sıra öğrenci affına gelmiyor" diye konuştu.

Yazıcıoğlu, Türkiye'nin gündeminin bitmeyeceğini belirterek, şöyle dedi: "Öğrencilerin eğitime devam etmeleri başlı başına bir gündem maddesidir. Bu öğrencileri topluma kazandırılmasının milli görevlerimizden bir tanesidir. Çocuklarımız bir hata yaptılar diye edebiyen kaderlerine mahkum etmek doğru yaklaşım değildir."

Öğrencilerin isteklerine cevap verilmesini isteyen Yazıcıoğlu, kendisinin öğrencilere yardımcı olmak için elinden geleni yapmaya çalıştığının altını çizdi. Yazıcıoğlu, konuyu Cumhurbaşkanı ve Başbakana aktardığını, Mecliste konsensüs bulunduğunu, iktidar partisinin karar vermesi durumunda bir an önce sorunun çözüleceğini aktardı. Yazıcıoğlu, AK Parti'yi öğrencilerin taleplerine kurak vermeye çağırdı.

Öğrenciler adına açıklama yapan Emine Çiçek ise BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'na, üzerinde öğrenci affı talebinin yazılı olduğu tişört hediye etti.

TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda üniversiteyle ilişkişi kesilen öğrencilerin yeniden eğitime başlamalarını sağlayan CHP, MHP, DTP ve Yazıcıoğlu'nun dört ayrı teklifi bulunduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber